2018. már 22.

Hogyan emlékezzünk meg eltávozott szeretteinkről az esküvőn?

írta: Ambrelle
Hogyan emlékezzünk meg eltávozott szeretteinkről az esküvőn?

Van egy olyan téma amiről úgy érzem beszélnem kell az esküvővel kapcsolatban mert bárkivel megtörténhet az ami most velünk történik. Ez pedig az, hogy hogyan emlékezzünk meg azokról a szeretteinkről akik már nem lehetnek velünk az esküvőn.

 

Pár hete a párom nagypapája elhunyt a kórházban. Még nagyon friss számomra, azonban megkönnyebbülés is mert betegsége hosszan tartó volt és fájdalmas. Már könnyebb neki így azonban a veszteség számunkra felfoghatatlan.
Nagyon nehéz és fájdalmas a halálról írni egy boldog esemény kapcsán azonban úgy érzem nem csak velem történhet meg ez hanem másokkal is, és tudok adni néhány olyan tanácsot amivel meg tudnak emlékezni a szeretett személyről.

angel-2915827_1920.png

Különböző megemlékezési formákkal találkoztam. Az egyik ilyen az ha fekete szalagot tesz fel a menyasszony és a vőlegény a ruhájára, evvel is jelezve, hogy gyászolnak.

Azonban vannak olyan esküvők ahol, gyertyával emlékeznek meg szeretteikről, a főasztalon vagy külön egy kis oltárt állítanak fel a szeretett személy fényképével és gyertyával. Úgy gondolom ez egy nagyon szép és megható dolog egy esküvőn, ahol a hozzánk közel álló személyekről is szeretnénk megemlékezni.

candlelight-2826332_1920.jpg

Szeretnék néhány ötletet mutatni arra, hogy hogyan lehet az elhunyt személyről megemlékezni az esküvőn. Ezeket szedtem össze:

 (Néhány képet az Esküvőre készülök Facebook csoportban találtam a többit pedig Pinteresten)

Azonban szeretnék egy nagyon fájdalmas dologról is beszélni. Mi történik akkor ha az esküvő előtt pár nappal távozik el a szeretett személy és költözik a mennyországba?

Számomra ez akkora fájdalmat jelentene, hogy nem tudnám megünnepelni az esküvőt, vagy legalább is nagyon nehéz lenne. Ezzel kapcsolatban szeretném a véleményeteket kérni. Ti, ha van ilyen tapasztalatotok, hogyan emlékeztetek meg szeretteitekről. Vagy hogyan fogtok megemlékezni róluk a esküvőtökön?

Szólj hozzá

gyász esküvő templom lakodalom temetés menyasszony lagzi esküvőszervezés esküvői ruha menyasszonyi ruha mennyasszony esküvő szervezés saját esküvő szervezése mennyaszonyi ruha