2018. feb 08.

Esküvői költségvetés : Hogy a végén nehogy legatyásodj az esküvődre! I. rész

írta: Ambrelle
Esküvői költségvetés : Hogy a végén nehogy legatyásodj az esküvődre! I. rész

Két bejegyzésben írom meg ezeket mert olyan hosszú lenne egybe, mint egy kisregény. A II. részbe, belinkelem az én személyes Esküvői Költségvetés Mintámat, hogy ezzel is segítselek titeket!

Amikor elkezdtem az esküvőmet szervezni számomra is az egyik legnagyobb kivívást az esküvői költségvetés okozta. Nagyon nehéz volt belőni az árakat, mindenki mást és mást mondott, arról nem is beszélve, hogy teljesen más ha Budapesten vagy pedig itt nálunk Nógrád megyében szervezed az esküvőd.

 

marriage-2545684_1920.jpg

Szeretnék egy olyan esküvői költségvetés mintát adni, amivel én is dolgozom az esküvőm szervezése alatt. Valamint ha nem Budapesten vagy valamelyik nagyobb városban hanem kisebben szeretnéd szervezni az esküvődet leírom, hogy én kb milyen árakat kaptam és mennyibe fog kerülni így nagyjából az esküvőm.

ESKÜVŐI KÖLTSÉGVETÉS MINTA (Nógrád megye, Szécsény):

Létszám: 110 fő
Szállás: helyben 50 fő elszállásolható. (10 főt mi szállásolunk el, a maradék fizeti a szállását vagy nem száll meg)
A számok minimuma és maximuma tapasztalataim alapján írom Nógrád megyére vonatkoztatva.

(Pontos helyszín, szolgáltató neveket jogilag nem írok viszont privátba szívesen elküldöm.
Keressetek Facebook oldalamon: https://www.facebook.com/eskuvoilelekkalauz/ )

Helyszín (Étel, Ital, alap díszítés):
Költség: 1.800.000 Ft - 43.000.000 Ft
Saját esküvői tapasztalatom: Ahol mi leszünk, nincs terembérlés, az étel per fő 13.000 forint plusz ital amennyi megbontott üveg van(Itt egy üveg ára kb 8.000-9.000 ezer forint, bort és házi pálinkát ingyen bevihetünk), díszítés 60.000 forint. Nincs egyéb költség.
TIPP!: Felmerülhetnek rejtett költségek a helyszínnél, pl dugódíj, felszolgálási plusz díj, terembérlési pluszfizetés éjfél után, ha van vetítő vetítőbérlés. Ha mentek helyszínt nézni, mindig kérdezzetek rá, hogy van-e valami rejtett költség!

Díszítés, ültetőkártyák, köszönetajándékok:
Költség: 100.000 Ft - 300.000 Ft
Saját esküvői tapasztalatom: Én Aliexpresszről rendeltem szinte az összes dekorációt (kb 100.000 forintra jött ki), kivéve azt amit a helyszín alapból a 60.000 forintba belerakott (székszoknya, fényfüggöny, baldachinok a tetőn, vázák stb).
TIPP!: Több esküvői csoport is van Facebookon, ahol nagyon jó áron lehet hozzájutni díszekhez menyasszonyoktól. Néhány dolgot én is ott vettem. Sőt ha vége az esküvőmnek én is ott szeretném eladni a díszítésem.

Zenekar vagy DJ :
Költség: 140.000-500.000
Saját esküvői tapasztalatom: Nekünk két fős zenekarunk lesz 145.000 Ft.ért akik 15:30-tól 03:00-ig vállalták. Minden zenét játszanak ( amit nem tudnak eljátszani azt mintha DJ-k lennének leadják MP3-ról), a ceremóniamesternek pedig tudnak mikrofont biztosítani.
TIPP!: Az árak nagyban függnek attól, hogy hány fős a zenekar. Ilyenkor gondoljátok át, hogy illik ilyenkor megvendégelni őket. így az ő ételüket és italukat is fizetnetek kell. Valamint sok zenekar kér kiszállási,utazási díjat is. így érdemes esetleg helybéli vagy közeli zenekart választani. 

 A II. részben, a ceremóniamester, menyasszonyi torta, menyasszony és menyecskeruha költségeit, az egyéb felmerülő költségeket, Fotós és videós költségeit, a virágokat, a templomi stóladíjat és a gyűrűk árát fogom részletesen leírni nektek. Valamint a második részben lesz egy Esküvői költségvetés minta amivel én is dolgozom!

Jó készülődést addig is! :) <3

 

Szólj hozzá

esküvő lakodalom lagzi esküvői meghívó esküvőszervezés esküvői ruha mennyasszony esküvői költségvetés mennyecske esküvő szervezés esküvő szervezése saját esküvő szervezése esküvői készületek mennyaszonyi ruha mennyecskeruha esküvői költségvetés minta